Това къри е "най-лесната и бърза" рецепта за приготвяне през седмицата според Гордън Рамзи и е перфектна като семейна вечеря без суетене.
Необходими продукти за пилето с къри:
две пилешки гърди
една люта чушка
една голяма глава лук
250 мл домати от консерва
250 мл кокосово мляко
50 г замразен грах
30 г пресен спанак
2,5 см корен джинджифил
две и половина супени лъжици гарам масала
две супени лъжици пилешки или зеленчуков бульон
сол и черен пипер
растително масло (за готвене)
Вижте още: 7 лесни съвета за перфектни пържоли от Гордън Рамзи
Начин на приготвяне:
За начало сложете тиган на средно силен котлон и оставете да загрее.
Докато тиганът се загрява, добавете струйка олио, а после настъргания лук. Оставете да се готви в тигана за една до две минути, като не забравяйте да разбърквате редовно.
Междувременно нарежете лютата чушка и настържете джинджифила и ги добавете в тигана, оставяйки ги да се готвят за една или две минути.
Нарежете пилешките гърди, след това ги овкусете със сол и черен пипер. Направете кладенче в средата на тигана и добавете нарязаното на кубчета пиле. Оставете да се готви за 10 минути, след което добавете граха и гответе още една минута.
Изсипете доматите от консерва, кокосовото мляко и пилешкия бульон в тигана и оставете сместа да заври. Оставете кърито да къкри 10 минути, докато пилето се сготви напълно.
Разбъркайте спанака и го гответе, докато омекне напълно. След това свалете тигана от котлона и вашето вкусно къри вече е готово за сервиране с ориз или роти плоски хлебчета
Вижте още: Как да сготвите лек, пухкав и вкусен ориз като Гордън Рамзи (ВИДЕО)