Удивително вкусно и толкова лесно за приготвяне, опитайте тази рецепта с пилешко месо.
Необходими продукти за пикантните пилешки хапки:
700 г обезкостени пилешки гърди без кожа, нарязани на парчета по 2,5 см
1 супена лъжица зехтин за готвене
2 супени лъжици мед
1 чаена лъжичка сушени люспи от чили
2 скилидки чесън, смлени
2 супени лъжици нарязан пресен кориандър или магданоз
Вижте още: Пилешки кюфтета със спанак и сметана
Начин на приготвяне:
Загрейте зехтина в голям незалепващ тиган на средно висока температура.
Докато тиганът се загрява, в отделна малка купа смесете меда, люспите чили, чесъна и 1 супена лъжица вода. Оставете настрана, докато е необходимо.
Добавете пилето в тигана и гответе по 3-4 минути от всяка страна, докато стане златисто. Опитайте се да се обърнете само веднъж.
Когато станат златисти и почти се сготвят, намалете котлона до среден. Добавете медената смес и гответе още 2 минути, като разбърквате често, за да не залепнат.
Разбъркайте с наситнения кориандър и сервирайте веднага.
Вижте още: 6 груби грешки при готвенето на пилешко месо