Пикантна тиквена супа


Пикантна тиквена супа

В това студено време имаме нужда от нещо сгряващо. Нашето предложение - пикантна крем супа от тиква.

Необходими продукти:

500 грама тиква (цигулка)

3-4 скилидки чесън (зависи колко пикантно обичате)

1 голяма глава лук

сол на вкус

1 с.л. черен пипер

1 с.л. червен лют пипер

5 с.л. слънчогледово олио

половин връзка магданоз

Начин на приготвяне:

Обелете и нарежете тиквата на малки парчета, обелете чесъна и го нарежете на ситно. Сложете тиквата в тава, овкусете със сол, черен пипер и 2 -3 с.л. олио. Поръсете чесъна върху тиквата. По желание можете да сложите половин ч.ч. вода. Печете до готовност на 180- 200 градуса. (Тиквата може и да се свари, аз лично използвах печена, тъй като вече имах печена и исках да я оползотворя, пък и смятам, че печената тиква заедно с печения чесън имат по-силен и наситен вкус.)

Докато печете или варите тиквата, загрейте тиган с 2 с.л. олио и нарежете лука на ситно.

Запържете лука със сол, черен пипер и лютия червен пипер до златисто. Добавете половин ч.ч. вода и оставете да се задуши.

Добавете готовата тиква и ситно нарязания магданоз към лука и оставете 5-6 минути да се задушава и да да поеме аромата на лука. Свалете от от котлона и пасирайте.

Върнете отново на огъня, добавете чаена чаша вода и оставете да къкри 10 минути.

Сервирайте с кисело мляко и магданоз.

Източник: sweetchocolateheaven.blogspot.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Тъгата е ремонтът на душата. Понякога трябва да се сринеш до основи, за да се изградиш отново.

М. Авелок

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама