Ако обичате червена паста (накратко казано с доматен сос), мисля че тази рецепта ще ви допадне.
Необходими продукти:
220 грама паста суха
200-250 грама пилешко месо от бутче
1/2 червена чушка
1/2 ч.л. чубрица
1 ч.л. босилек сух
2 щипки кайенски пипер
черен пипер на вкус
1 ч.л. захар
1 с.л. зехтин
1-2 скилидки чесън
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Нарязаното на дребно пилешко месо се запържва в зехтина до златисто. Прибавя се чушката, нарязана на кубчета.
Добавя се сол, черен пипер и кайенски пипер и червен пипер. Разбърква се добре и се добавят пасираните домати.
Малко преди сосът да е готов се слагат и останалите подправки.
Пастата се сварява до степен ал дентe (леко твърда, не докрай разварена).
След като пастата се отцеди се прибавя в горещия сос. Сервира се топла.
Източник: merudia.bg