Предлагаме ви десерт, който е истинска наслада за сетивата. Чудесна комбинация между крема сирене, бял шоколад и шамфъстък.
Необходими продукти за трюфелите с бял шоколад
220 грама крема сирене, омекотено
3 чаши пудра захар
1 чаена лъжичка ванилов екстракт
1/2 чаена лъжичка екстракт от бадем
1 чаша сушени боровинки, нарязани
1 чаша обелени сурови шамфъстъци, нарязани
450 грама бял шоколад, разтопен
допълнително нарязан шамфъстък и боровинки за гарнитура
Вижте още: Шоколадови трюфели само с 3 съставки
Начин на приготвяне:
Започнете с разбиване на омекналото крема сирене в голяма купа, докато стане гладко и кремообразно. Постепенно добавете пудрата захар, екстракта от ванилия и екстракта от бадем към крема сиренето, като разбърквате, докато се комбинират напълно. Разбъркайте нарязаните боровинки и шамфъстъка, докато се разпределят равномерно в сместа.
Застелете тава с хартия за печене.
С помощта на малка лъжичка разпределете сместа от крема сиренето и оформете топки, като ги поставите върху подготвения лист. Охладете топчетата в хладилника поне за 1 час или докато станат твърди на допир.
След като трюфелите се охладят, разтопете белия шоколад в топлоустойчива купа, поставена върху тенджера с кипяща вода, като разбърквате до гладкост.
С помощта на вилица потопете всеки охладен трюфел в разтопения бял шоколад, като се уверите, че са равномерно покрити. Върнете покритите трюфели в тавата за печене и ги поръсете с допълнително нарязан шамфъстък и боровинки за украса.
Охладете трюфелите в хладилника за още 30 минути, или докато стегне бялото шоколадово покритие.