За рецептата за печени орехи с кафе и канела е добре да се използва кафе с повече Арабики в състава си, защото са по-ароматни и не толкова силни. За още повече аромат и вкус на кафе добавете и малко разтворимо кафе на прах. Ако имате по-едри парчета орехи (например половинки) използвайте тях, защото стават по-красиви и апетитни. Получава се интересен вкус, който напомня за кекс или тирамису и най-вероятно печените орехи с кафе ще бъдат чудесна добавка към крем с Маскарпоне.
Необходими продукти:
2 с.л. кафе ситно смляно, за еспресо
2/3 ч.ч. пудра захар
500 грама орехи
1 яйце
1 щипка сол
10 грама канела
1 с.л. разтворено кафе на прах
Начин на приготвяне:
Загрейте предварително фурната на 160 градуса.
Смесете захарта, кафето и канелата. Разбийте яйцето в голяма купа до получаване на пяна.
Добавете орехите и разбъркайте. Оваляйте орехите в сухата смес . Подредете оваляните орехи в тавата на един ред.
Печете 5 минути, извадете от фурната и оставете да изстинат още 5 минути.
Източник: merudia.bg