Тези печените картофи с бекон ще ви грабнат от първата хапка с хрупкава кожа и мека и сочна вътрешност. Ето как да ги направите:
Необходими продукти за картофи с бекон:
4 големи картофа
30 г масло
30 г заквасена сметана
30 г прясно накълцан див лук
90 г натрошено сирене
6 парчета хрупкав бекон, нарязан
щипка риган
сол и черен пипер на вкус
Вижте още: Зимно изкушение: Яхния с кайма и зеле
Начин на приготвяне:
Първо загрейте фурната на 200 градуса. Картофите се набождат с вилица или остър нож и се увиват добре във фолио. Пекат се до омекване около 1 час.
Развийте картофите и направете прорези отгоре. От средата на всеки картоф внимателно отстранете част от "месото" и го отделете в купа, след което към тази отделна част добавете маслото, сметаната, дивия лук, половината сирене и половината бекон. Подправете със сол и черен пипер.
Поставете пълнежа обратно в отвора на всеки картоф. Поръсете с останалото сирене и върнете във фурната, докато се разтопи, около 5 минути. Отгоре намажете с риган и останалия бекон. Насладете се на ароматните печени картофи с бекон!