Печени картофи със сочна плънка с бекон


Печени картофи със сочна плънка с бекон
Снимка: Istock

Тези печените картофи с бекон ще ви грабнат от първата хапка с хрупкава кожа и мека и сочна вътрешност. Ето как да ги направите:

Необходими продукти за картофи с бекон:

4 големи картофа

30 г масло

30 г заквасена сметана

30 г прясно накълцан див лук

90 г натрошено сирене

6 парчета хрупкав бекон, нарязан

щипка риган

сол и черен пипер на вкус

Вижте още: Зимно изкушение: Яхния с кайма и зеле

Начин на приготвяне:

Първо загрейте фурната на 200 градуса. Картофите се набождат с вилица или остър нож и се увиват добре във фолио. Пекат се до омекване около 1 час.

Развийте картофите и направете прорези отгоре. От средата на всеки картоф внимателно отстранете част от "месото" и го отделете в купа, след което към тази отделна част добавете маслото, сметаната, дивия лук, половината сирене и половината бекон. Подправете със сол и черен пипер.

Поставете пълнежа обратно в отвора на всеки картоф. Поръсете с останалото сирене и върнете във фурната, докато се разтопи, около 5 минути. Отгоре намажете с риган и останалия бекон. Насладете се на ароматните печени картофи с бекон!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Най-красивият грим за една жена е страстта.

Ив Сен Лоран

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама