Печени картофи с яйца


Печени картофи с яйца
Снимка: iStock/Guliver

За любителите на картофи - тази рецепта е много лесна и вкусна.

Необходими продукти:

1 кг картофи

3 яйца

1/2 л прясно мляко

100 мл олио

50 гр масло

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Картофите се измиват и обелват, нарязват се на филийки с дебелина 1 см и се посоляват. Слагат се в тава, заливат се с олиото и се пекат във фурна на 170 градуса около 20-25 минути. След това се заливат със смес от разбитите яйца и млякото, поръсват се с прясно смлян черен пипер. Пекат се още 10-15 минути.

Изваждат се от фурната и се заливат с горещото разтопено масло. Поднасят се, докато са топли.


Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Лошата новина е, че времето лети. А добрата новина е, че ти си пилотът.

Майкъл Алтшулер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама