Печени чушки с нахут


Печени чушки с нахут
Снимка: iStock

Предлагаме ви една вкусна рецепта за пълнени чушки с нахут.

Необходими продукти за пълнените чушки с нахут:

4 средни чушки, разполовени по дължина и почистени от семките

2 ч.ч. сол, разделена

3 с.л. екстра върджин зехтин, разделен

1 голяма глава лук, нарязана

100 г нахут от консерва, отцеден и изплакнат

1/2 чаша ситно нарязан домат, плюс повече за гарнитура

1/4 чаша нарязан пресен магданоз, плюс още за гарнитура

1 ч.ч. смлян кимион

2 с.л. тахан

2 с.л. пресен лимонов сок (от 1 лимон)

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 200 градуса. Подредете чушките с нарязаната страна нагоре в тава за печене. Поръсете с 1/2 чаена лъжичка сол.

Загрейте 1 супена лъжица зехтин в голям тиган на средно ниво. Добавете лук; гответе, като разбърквате от време на време, докато омекне, 3 до 5 минути. Отстранете тигана от огъня. Прибавете нахута, домата, магданоза, кимиона и 1 чаена лъжичка сол, докато се смесят.

С помощта на гърба на лъжица намачкайте около 1/4 от нахута, за да сгъсти сместа. Разпределете сместа между чушките. Печете, докато чушките омекнат, около 30 минути.

Междувременно разбийте тахана, лимоновия сок и останалите 2 супени лъжици зехтин и 1/2 чаена лъжичка сол в малка купа. (Разбийте в 1 супена лъжица вода, ако сместа е твърде гъста.)

Налейте с лъжица таханов дресинг върху печените чушки. Гарнирайте с домат и магданоз.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Почти всички хора обичат да говорят за себе си и им пречи само обстоятелството, че другите не искат да ги слушат.

Съмърсет Моъм

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама