Предлагаме ви една лятна манджа, която е идеална за летните жеги - лека и вкусна.
Необходими продукти за печените чушки по панагюрски, 5 порции:
1,8 кг чушки
120 мл растително масло
300 г кисело мляко
20 г брашно
10 г червен пипер
1/2 връзка магданоз
черен пипер и сол на вкус
Вижте още: Тези чушки бюрек по традиционна рецепта ще ви върнат в детството
Начин на приготвяне:
Чушките се измиват, подсушават и почистват от семето. След това се изпичат и обелват, нарязват се на парченца и се изпържват в растителното масло. При непрекъснато бъркане се прибавя брашното. След запържваното на брашното се слага червения пипер. Заливат се с разбитото кисело мляко, посоляват се и се варят 5 минути. Поднасят се поръсени с черен пипер и дребно нарязания магданоз.