Печени чушки по панагюрски


Печени чушки по панагюрски
Снимка: iStock

Предлагаме ви една лятна манджа, която е идеална за летните жеги - лека и вкусна.

Необходими продукти за печените чушки по панагюрски, 5 порции:

1,8 кг чушки

120 мл растително масло

300 г кисело мляко

20 г брашно

10 г червен пипер

1/2 връзка магданоз

черен пипер и сол на вкус

Вижте още: Тези чушки бюрек по традиционна рецепта ще ви върнат в детството

Начин на приготвяне:

Чушките се измиват, подсушават и почистват от семето. След това се изпичат и обелват, нарязват се на парченца и се изпържват в растителното масло. При непрекъснато бъркане се прибавя брашното. След запържваното на брашното се слага червения пипер. Заливат се с разбитото кисело мляко, посоляват се и се варят 5 минути. Поднасят се поръсени с черен пипер и дребно нарязания магданоз.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Преминала съм през всичко разновидности на ада. Но никога не позволих това да ме сломи. Никога!

Тина Търнър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама