Печена зеленчукова наслада БЕЗ угризения


Печена зеленчукова наслада БЕЗ угризения
Снимка: iStock

Тези печени зеленчуци са идеални, ако сте вегани, а също така са подходящи като гарнитура към месно ястие.

Необходими продукти:

1 зелена тиквичка, нарязана на филии

1 жълта тиквичка, нарязана на парчета

1 червена чушка, нарязана

1 червен лук, нарязан

1 чаша чери домати

2 с.л. зехтин

1 ч.л. чесън на прах

1 ч.л. сушен риган

1 ч.л. сушена мащерка

сол и пипер на вкус

1/4 чаша сирене фета, натрошено (по избор)

Вижте още: Лятна манджа: Задушени чушки с домати и сирене

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 220°C и постелете тава с лист хартия за печене.

В голяма купа сложете тиквичките, чушката, червения лук и чери доматите със зехтин. Овкусете зеленчуците с чесън на прах, риган, мащерка, сол и черен пипер. Смесете до равномерно покритие.

Наредете зеленчуците на един слой върху листа за печене.

Печено във фурната за 20-25 минути, или докато зеленчуците омекнат и леко се карамелизират.

По избор поръсете с натрошено сирене фета преди сервиране. Може също така да добавите други видове зеленчуци за повече разнообразие.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Знаете ли защо понякога сме разочаровани? Защото вярваме , че другите са готови да направят за нас това, което ние бяхме направили за тях.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама