Тези печени зеленчуци са идеални, ако сте вегани, а също така са подходящи като гарнитура към месно ястие.
Необходими продукти:
1 зелена тиквичка, нарязана на филии
1 жълта тиквичка, нарязана на парчета
1 червена чушка, нарязана
1 червен лук, нарязан
1 чаша чери домати
2 с.л. зехтин
1 ч.л. чесън на прах
1 ч.л. сушен риган
1 ч.л. сушена мащерка
сол и пипер на вкус
1/4 чаша сирене фета, натрошено (по избор)
Вижте още: Лятна манджа: Задушени чушки с домати и сирене
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 220°C и постелете тава с лист хартия за печене.
В голяма купа сложете тиквичките, чушката, червения лук и чери доматите със зехтин. Овкусете зеленчуците с чесън на прах, риган, мащерка, сол и черен пипер. Смесете до равномерно покритие.
Наредете зеленчуците на един слой върху листа за печене.
Печено във фурната за 20-25 минути, или докато зеленчуците омекнат и леко се карамелизират.
По избор поръсете с натрошено сирене фета преди сервиране. Може също така да добавите други видове зеленчуци за повече разнообразие.