Печена риба с леща и карфиол


Печена риба с леща и карфиол

Рибата е изключително полезна и трябва поне веднъж седмично да присъства на трапезата ни. Затова днес ви предлагаме една интересна рецепта от vremezagotvene.bg.

Необходими продукти 4 порции:

за рибата:

4 рибни филета

морска сол

черен пипер

30 мл зехтин

за соса:

100 мл вода

150 мл сметана

300 гр карфиол

щипка черен пипер

½ ч. л. сол

4-5 скилидки чесън

за лещата и карфиола:

40 мл зехтин

1 глава лук

1 морков

1 стрък селъри

1/2 ч. л. къри

щипка индийско орехче

200 гр зелена леща

около 500 мл вода

1 ½ ч. л. сол

щипка черен пипер

1 с. л. масло

300 гр карфиол

за гремолатата:

кората на 1 лимон

парче червена чушка

стръкове магданоз

щипка черен пипер

щипка сол

малка щипка индийско орехче

Начин на приготвяне:

Сипете в тенджера 100 мл вода, добавете сметаната, 300 гр карфиол, нарязан на розички, солта и чесъна. Оставете да ври 10 мин. Пасирайте.

Сложете дълбок тиган с 40 мл зехтин да загрява, задушете лука, моркова, селърито, кърито, индийското орехче. Изсипете лещата, налейте 500 мл вода, овкусете със сол и пипер. Оставете да къкри.

Филетирайте рибата. Овкусете със сол и пипер.

Сложете тиган с 1 с.л. масло на котлона. Запържете 300 гр карфиол, нарязан на розички, за 10 мин. Овкусете със сол. Прибавете към лещата. В същия тиган сипете малко зехтин и изпържете рибата.

Сервирайте с лещата и карфиола, карфиоления сос и гремолатата.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата.

Паулу Коелю

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама