Едно лесно и вкусно лятно ястие - патладжани с доматен сос.
Необходими продукти:
3-4 големи патладжана
зехтин
сол
продукти за доматения сос:
400 мл. доматен сос
1 глава лук
2 скилидки чесън
1/2 ч.ч. бяло вино
черен пипер
сол
връзка пресен магданоз
зехтин
Начин на приготвяне:
Измийте и обелете патладжаните на раета. Нарежете ги на кръгчета и ги изпечете на тиган с мъничко зехтин от двете страни. След като загрее добре тигана става много бързо. Посолете.
Нарежете лука и чесъна на ситно и ги задушете с малко зехтин и вода в тиган, до омекване. Налейте бялото вино и доматения сос. Подправете с черен пипер и сол и гответе на бавен огън, докато се редуцира и сгъсти леко. Отстранете от котлона и поръсете с нарязан пресен магданоз.
Поднесете патладжаните в плато, поляти с доматения сос и поръсени с магданоз.
Източник: vkusnoteka.blogspot.com