Патладжани с доматен сос


Патладжани с доматен сос

Едно лесно и вкусно лятно ястие - патладжани с доматен сос.

Необходими продукти:

3-4 големи патладжана

зехтин

сол

продукти за доматения сос:

400 мл. доматен сос

1 глава лук

2 скилидки чесън

1/2 ч.ч. бяло вино

черен пипер

сол

връзка пресен магданоз

зехтин

Начин на приготвяне:

Измийте и обелете патладжаните на раета. Нарежете ги на кръгчета и ги изпечете на тиган с мъничко зехтин от двете страни. След като загрее добре тигана става много бързо. Посолете.

Нарежете лука и чесъна на ситно и ги задушете с малко зехтин и вода в тиган, до омекване. Налейте бялото вино и доматения сос. Подправете с черен пипер и сол и гответе на бавен огън, докато се редуцира и сгъсти леко. Отстранете от котлона и поръсете с нарязан пресен магданоз.

Поднесете патладжаните в плато, поляти с доматения сос и поръсени с магданоз.

Източник: vkusnoteka.blogspot.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Не можеш да промениш това, срещу което отказваш да се изправиш.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама