Пастет от боб с лук


Пастет от боб с лук

За пастета с боб можете да използвате готов сварен, консервиран боб или да си сварите боба сами. По отношение на подправките – добавих малко риган, чубрица, шарен пипер и съвсем малко червен пипер. Разбира се на пастета с боб би му отивало много и джоджен. Комбинацията боб и джоджен си е класика!

Необходими продукти:

350 грама боб стар

1 с.л. сусамов тахан

2 стръка пресен лук

2-3 с.л. олио / зехтин за пържене

шарен пипер на вкус

1 ч.л. риган

1 ч.л. чубрица

2 щипки лют червен пипер

сол на вкус

Начин на приготвяне:

Бобът се сварява до готовност, като аз лично при варенето му сменям водата. Можете да използвате и отцеден боб от консерва.

Към отцедения и охладен боб се прибавя сусамовия тахан, зехтина, подправките и пресния лук и всичко се пасира докато пастетът от боб стане гладък.

Източник: merudia.bg

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Най-добрият начин да вземете най-доброто от останалите хора, е като им дадете най-доброто от себе си!

Робин Шарма

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама