Тази рецепта за паста с пушена сьомга е супер вкусна, а най-хубавото е, че се приготвя супер бързо.
Необходими продукти за пастата с пушена сьомга:
125 г пресни фетучини
два броя пресен лук
80 г спанак
60 г пушена сьомга
½ лимон
сирене пармезан
зехтин
една супена лъжица котидж сирене
Вижте още: Спагети с кайма и патладжани
Начин на приготвяне:
Сварете вода.
В тиган загрейте зехтин и задушете спанака, нарязания пресен лук, половината сьомга, нарязана, и настърганата кора от лимона. Добавете пресните фетучини и залейте с вряла вода, трябва да покрие пастата, около 250 мл.
Оставете да къкри за четири минути или докато фетучините поемат по-голямата част от водата и се образува хубав сос, като разбърквате редовно и добавяте още малко вода, ако е необходимо.
Изключете котлона, изстискайте лимоновия сок, разбъркайте с котидж сиренето и пармезана, след това подправете на вкус. Внимателно накъсайте останалата сьомга отгоре и завършете със струйка зехтин, ако желаете.
Вижте още: За неопитни готвачи: Тесто за паста с пресни яйца