Паста с домати и рикота


Паста с домати и рикота

Необходими продукти за 4-5 порции:

500 гр паста - например пенне или фусили

около 150 гр рикота

около 600 гр консервирани белени домати (може да използвате и настъргани пресни домати без люспите)

1/2 глава лук

2-3 с.л. зехтин за соса + 1 с.л. зехтин за сварената паста,

листата от 2-3 стръка пресен босилек

сол и черен пипер на вкус

За гарниране: настърган пармезан

Начин на приготвяне:

Нарежете лука на ситно и го задушете в загретия зехтин.

Ако използвате пресни домати, ги настържете и отстранете люспите. Ако използвате консервирани белени домати - накълцайте с ножа доматите, прибавете към тях сока от консервата. Добавете доматите към задушения лук, подправете със сол на вкус и оставете соса да ври на умерен огън около 30 минути.

След като оттеглите от огъня, прибавете черен пипер на вкус и нарязания босилек.

Накрая добавете при доматения сос и рикотата, разбъркайте много добре.

Междувременно, сварете пастата в подсолена вода. когато се свари я отцедете добре от водата, прибавете 1 с.л. зехтин, разбъркайте и я оставете под похлупак да стои топла.

Прибавете готовия със към пастата и разбъркайте.

Сервирайте ястието веднага, поръсено с настърган пармезан.

Източник: lety-culinaryadventure.blogspot.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Колко нечестно! Само едно здраве и толкова много болести!

Виктор Шлихтер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама