Паниран боб


Паниран боб

Бобът е сред най-любимите храни на българина, затова ви предлагаме една интересна рецепта с него от сайта  vremezagotvene.bg.

Необходими продукти:

100 гр смилянски фасул

сол

1 морков

½ червена люта чушка

стръкчета джоджен

малка глава лук, необелена

3-4 лъжици брашно

2 щипки черен пипер

щипка сух джоджен

2 яйца

олио за пържене

за сервиране:

листа прясна салата

кръгчета домат

чили сос, по желание

стръкче пресен джоджен

Начин на приготвяне:

Сложете на котлона тенджера с литър вода, сол, стръкчета джоджен, моркова (цял), лютата чушка и лука (заедно с обелките). Прибавете фасула, захлупете и сварете до омекване. Изплакнете със студена вода и отцедете.

Във висок съд загрейте олио за пържене. В купа сипете брашното, сол, черен пипер и сух джоджен. Оваляйте зърната фасул. След това ги потапяйте в разбитите яйца и ги изпържете. Отцедете върху домакинска хартия.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Вземете разбитото си сърце и го превърнете в изкуство.

Кари Фишър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама