Бобът е сред най-любимите храни на българина, затова ви предлагаме една интересна рецепта с него от сайта vremezagotvene.bg.
Необходими продукти:
100 гр смилянски фасул
сол
1 морков
½ червена люта чушка
стръкчета джоджен
малка глава лук, необелена
3-4 лъжици брашно
2 щипки черен пипер
щипка сух джоджен
2 яйца
олио за пържене
за сервиране:
листа прясна салата
кръгчета домат
чили сос, по желание
стръкче пресен джоджен
Начин на приготвяне:
Сложете на котлона тенджера с литър вода, сол, стръкчета джоджен, моркова (цял), лютата чушка и лука (заедно с обелките). Прибавете фасула, захлупете и сварете до омекване. Изплакнете със студена вода и отцедете.
Във висок съд загрейте олио за пържене. В купа сипете брашното, сол, черен пипер и сух джоджен. Оваляйте зърната фасул. След това ги потапяйте в разбитите яйца и ги изпържете. Отцедете върху домакинска хартия.