Палачинкова торта с шоколадов мус


Палачинкова торта с шоколадов мус

Какво се получава, когато съчетаете палачинки и шоколадовов мус? Тази вкусна торта.

Необходими продукти:

за шоколадовите палачинки:

2 чаши (250 гр) бяло брашно

¼ чаша (30 гр) какао на прах

¼ чаша (50 гр) захар

1 чаена лъжичка бакпулвер

½ чаена лъжичка сол

3 яйца, на стайна температура

2 чаши (240 мл) мляко, на стайна температура

1 чаена лъжичка екстракт от ванилия

2 супени лъжици растително масло

нар за украса

за шоколадовия мус:

2 супени лъжици (15 гр) какао на прах

¾ чаша (150 гр) шоколад

1 чаша (480 мл) сладкарска сметана

Начин на приготвяне:

Пресейте заедно брашното, какаото, захарта, бакпулвера и солта.

В голяма купа с миксер разбийте яйцата, след което добавете млякото и екстракта от ванилия. Прибавете сухите съставки и бъркайте, докато се получи гладка смес, без бучки. Покрийте с прозрачно фолио и оставете да почине за 30 минути.

Сипете олиото и изпържете палачинките. Оставете ги да се охладят напълно.

За да направите муса, разтворете какаото на прах в ¼ чаша (60 мл) топла вода. Оставете настрана.

На водна баня разтопете шоколада и оставете да се поохлади леко, след което го сипете към какаовата смес. Внимателно прибавете сметаната и разбъркайте, не трябва да има бучки.

В подходяща чиния наредете тортата – върху всяка палачинка слагайте мус. Завършете с мус и посипете отгоре зърна от нар и малко пудра захар.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Без жената мъжът е просто нелепа шега.

"Цар Плъх"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама