Какво се получава, когато съчетаете палачинки и шоколадовов мус? Тази вкусна торта.
Необходими продукти:
за шоколадовите палачинки:
2 чаши (250 гр) бяло брашно
¼ чаша (30 гр) какао на прах
¼ чаша (50 гр) захар
1 чаена лъжичка бакпулвер
½ чаена лъжичка сол
3 яйца, на стайна температура
2 чаши (240 мл) мляко, на стайна температура
1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
2 супени лъжици растително масло
нар за украса
за шоколадовия мус:
2 супени лъжици (15 гр) какао на прах
¾ чаша (150 гр) шоколад
1 чаша (480 мл) сладкарска сметана
Начин на приготвяне:
Пресейте заедно брашното, какаото, захарта, бакпулвера и солта.
В голяма купа с миксер разбийте яйцата, след което добавете млякото и екстракта от ванилия. Прибавете сухите съставки и бъркайте, докато се получи гладка смес, без бучки. Покрийте с прозрачно фолио и оставете да почине за 30 минути.
Сипете олиото и изпържете палачинките. Оставете ги да се охладят напълно.
За да направите муса, разтворете какаото на прах в ¼ чаша (60 мл) топла вода. Оставете настрана.
На водна баня разтопете шоколада и оставете да се поохлади леко, след което го сипете към какаовата смес. Внимателно прибавете сметаната и разбъркайте, не трябва да има бучки.
В подходяща чиния наредете тортата – върху всяка палачинка слагайте мус. Завършете с мус и посипете отгоре зърна от нар и малко пудра захар.