Палачинки с телешко, сметана и червен пипер


Палачинки с телешко, сметана и червен пипер

Необходими продукти:

5 палачинки за палачинките:

2 яйца

500 мл прясно мляко

щипка сол

1 чаша брашно

1 с.л. олио

за плънката:

250 гр телешко месо

1 с.л. масло

20 мл олио

1 глава лук

щипка черен пипер

щипка сол

1/2 ч.л. червен пипер

за соса:

1 с.л. масло

1 с.л. брашно

125 мл сметана

сервирайте със салата

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцата с част от прясното мляко и солта, постепенно добавете брашното. Разредете с останалото мляко до необходимата гъстота – малко по-гъсто от боза.

Загрейте голям тиган, намазнете го леко. Изпържете палачинките.

Сложете друг тиган да загрява. Сипете малко олио и лъжица масло и запържете нарязания на полумесеци лук.

Накълцайте месото на много ситно. Прибавете към лука. Овкусете със сол и пипер. След като се запържи, налейте 40 мл вода и оставете да къкри 3-4 мин. Прецедете месото и лука.

В освободения тиган сложете 1 с.л. масло и 1 с.л. брашно. Като се позапържи, изсипете бульона от месото, бъркайте. Добавете сметаната. Щом сосът заври, го прехвърлете в купа.

Върнете месото в празния тиган, поръсете с червения пипер, изсипете част от соса. Разбъркайте, изключете котлона.

Навийте палачинките с плънката, подредете ги в огнеупорен съд. Залейте с останалия сос и печете до зачервяване в предварително загрята на 180 С фурна.

Източник: vremezagotvene.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Не можеш да имаш всичко. Къде ще го сложиш?

Ан Ландърс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама