Пай с праскови


Пай с праскови

Мирише на масло и праскови. Консистенцията е леко кремообразна, като печена палачинка.

Необходими продукти:

125 г кристална захар

1 яйце и 1 жълтък

2 ванилии

75 г стопено масло

55 г брашно

1 ч.л. бакпулвер

90 мл. прясно мляко на стайна температура

3-4 големи праскови

Начин на приготвяне:

Намажете форма със свалящ се ринг с масло и изрежете хартиен кръг за дъното. Залепете го.

Загрейте фурната на 180 градуса.

Обелете прасковите и ги нарежете на филийки.

Стопете маслото и го оставете да изстине. Смесете в купа брашното и бакпулвера и ги пресейте.

Разбийте яйцата, заедно със захарта за две минути, докато сместа стане пухкава. Прибавете ванилията и стопеното, охладено масло. Накрая сложете млякото и пресетите брашно и бакпулвер. Сложете и нарязаните праскови и внимателно разбъркайте. Излейте сместа във формата и поръсете с малко кристална захар.

Печете 45-50 минути. Охладете напълно и поръсете с пудра захар.

Източник: vkusnoteka.blogspot.com

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Мъжете може да са открили огъня, но жените са открили как да си играят с него.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама