Пачата не е от най-апетитно звучащите ястия, но пък за сметка на това е много вкусна. Разбира се, почитателите на пачата от свински уши и крачета изобщо не са малко. Ако някога сте си мислили, че тя е вредна и консумацията ѝ е по-добре да се избягва, грешите. Това ястие е много полезно за здравето на костите и сухожилията поради огромното количество колаген, което се съдържа в него. Така че това би трябвало да е достатъчна причина тя да присъства на трапезата ви по-често.
Рецепта за пача от свински уши и крачета
Необходими продукти:
- 2 свински уши
- 2 свински крачета
- 2 зрънца бахар
- 2 дафинови листа
- 4 скилидки чесън
- 3-4 с. л оцет
- Сол
Начин на приготвяне:
Започнете като първо измиете крачетата и ушите много добре. След това ги сложете на котлона заедно с лъжичка сол, 2-те зрънца бахар и дафиновите листенца. Водата в тенджерата трябва леко да покрива крачетата. Варете около 2 часа или докато месото започне естествено да се отделя от костите.
Крачетата и ушите се изваждат от тенджерата и се нарязват на ситно, а бульонът се прецежда, като към него се прибавят 4-те скилидки чесън и около 3 лъжички оцет. Разпределете нарязаното месо във форма за кекс или чашки, залейте го с бульона и го оставете в хладилника за няколко часа, докато стегне.