От тефтера на баба: Рецепта за желирана пача


От тефтера на баба: Рецепта за желирана пача
Снимка: Pinterest

Пачата не е от най-апетитно звучащите ястия, но пък за сметка на това е много вкусна. Разбира се, почитателите на пачата от свински уши и крачета изобщо не са малко. Ако някога сте си мислили, че тя е вредна и консумацията ѝ е по-добре да се избягва, грешите. Това ястие е много полезно за здравето на костите и сухожилията поради огромното количество колаген, което се съдържа в него. Така че това би трябвало да е достатъчна причина тя да присъства на трапезата ви по-често.

Рецепта за пача от свински уши и крачета

Необходими продукти:

  • 2 свински уши
  • 2 свински крачета
  • 2 зрънца бахар
  • 2 дафинови листа
  • 4 скилидки чесън
  • 3-4 с. л оцет
  • Сол

Начин на приготвяне:

Започнете като първо измиете крачетата и ушите много добре. След това ги сложете на котлона заедно с лъжичка сол, 2-те зрънца бахар и дафиновите листенца. Водата в тенджерата трябва леко да покрива крачетата. Варете около 2 часа или докато месото започне естествено да се отделя от костите.

Крачетата и ушите се изваждат от тенджерата и се нарязват на ситно, а бульонът се прецежда, като към него се прибавят 4-те скилидки чесън и около 3 лъжички оцет. Разпределете нарязаното месо във форма за кекс или чашки, залейте го с бульона и го оставете в хладилника за няколко часа, докато стегне.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Ако никога не сте плакали, очите ви не могат да са красиви.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама