Връщаме ви назад във времето с тази рецепта за пържени филийки, които обаче са и сиропирани за повече сладост. В този случай ще използваме франзела, но можете да замените и с обикновен хляб.
Необходими продукти за сиропираните филийки:
1 франзела (бяла или пълнозърнеста)
2 големи яйца
200 мл мляко
150 г захар
350 мл вода
олио за пържене
1 пакетче ванилия
плодове за украса
Вижте още: Това е тайната съставка за перфектни пържени филийки
Начин на приготвяне:
Нарежете франзелата на филийки. Разбийте яйцата. Първо потопете филийките в мляко, след това в яйцата. Пържете в силно загрято олио от двете страни до златисто-кафяво.
Приготвяне на захарния сироп:
Сложете захарта и водата в малка тенджера. Трябва да заври, след което добавете ванилията. Когато захарта напълно се разтвори, свалете от котлона.
Наредете филийките в подходящ съд и ги залейте със захарния сироп. Трябва да са добре покрити, но да не плуват в течността.
Поднесете сиропираните филийки с пресни плодове или украсени с начукани ядки.