Ориз с пиле, боровинки, сушени домати и бадеми


Ориз с пиле, боровинки, сушени домати и бадеми

Едно по-екзотично и интересно ястие с пилешко месо.

Необходими продукти:

около 400 гр пилешки гърди без кожа и кости

200 гр ориз за ризото

1 глава лук

2 скилидки чесън

50-60 гр сушени домати в зехтин

40 гр сушени червени боровинки

30 гр бланширани бадеми

20 гр масло

3 с.л. зехтин

50 мл бяло вино

прясно смлян бял пипер

сол на вкус

Начин на приготвяне:

Нарежете пилешкото месо на хапки.

Сварете ориза в подсолена вода (внимавайте да не го разварите). Изсипете го в цедка и го отцедете много добре.

Нарежете бадемите на "иглички”, главата лук - на ситно, а сушените домати на парчета. Обелете скилидките чесън и ги смачкайте с плоската част на ножа.

Загрейте зехтина и маслото в дълбок тиган на котлона и сотирайте лука и чесъна за няколко минути, докато лукът леко омекне.

Прибавете пилешкото месо и гответе докато побелее, като разбърквате няколко пъти.

Добавете в тигана бадемите, сушените домати и сушените боровинки, разбъркайте и гответе още 2-3 минути. Залейте с виното и около 20-30 мл вода. Прибавете сол на вкус и прясно смлян бял пипер. Гответе, като разбърквате от време на време, докато течността се редуцира повече от половината и месото е готово.

Прибавете при месото сварения ориз и разбъркайте добре. Гответе още 3-4 минути и оттеглете от котлона.

Източник: lety-culinaryadventure.blogspot.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама