Може би много пъти сте чували, че е важно да се яде риба поне веднъж седмично. Е, днес ще ви покажем една вкусна рецепта за сьомга с шамфъстък.
Необходими продукти:
4 филета от сьомга, по около 150-200 г
сол и черен пипер на вкус
чесън на прах
2-3 супени лъжици дижонска горчица
1 ч. л. мед
2-3 с.л. шамфъстъци без черупки
сокът от един лимон
Вижте още: Зимнина от тефтера на баба: Царска туршия
Начин на приготвяне:
Предварително загрейте фурната до 180 градуса.
Натрошете шамфъстъка на ситно или смелете в блендер.
Подсушете сьомгата с кухненска хартия и добавете сол, черен пипер и чесън на прах.
Намажете първо с дижонската горчица и след това с меда. Добавете натрошените шамфъстъци отгоре, като ги притиснете към сьомгата, за да сте сигурни, че ще залепнат.
Печете 15-20 минути, като проверявате дали е златисто кафяво и не е прекалено запечено.
Залейте с пресен лимонов сок и сервирайте със салата.