Необходими продукти:
25 г масло
1 с.л. зехтин
1 глава лук
1 скилидка чесън
300 г ориз арборио
1 л горещ пилешки бульон
сол
250 г гъби
100 г настърган пармезан
100 г грах
Вижте още: Супер бюджетен и вкусен пататник
Начин на приготвяне:
Разтопяваме маслото заедно със зехтина.
Почистваме лука и чесъна, като чесъна пресоваме, а лука нарязваме на кубчета. Задушаваме за 5 минути.
Прибавяме ориза, 850 мл пилешки бульон и разбъркваме, като подправяме с черен пипер.
Оставяме да къкри за около 10 минути на тих огън. Прибавяме гъбите и разбъркваме.
Добавяме замразен грах. Оставяме така за около 10 минути, подправяме със сол на вкус и ако е необходимо, доливаме от останалия бульон.
Сервираме готовото ризото с настърган пармезан.