Опитайте: Ризото с грах и гъби


Опитайте: Ризото с грах и гъби
Снимка: Istock

Необходими продукти:

25 г масло

1 с.л. зехтин

1 глава лук

1 скилидка чесън

300 г ориз арборио

1 л горещ пилешки бульон

сол

250 г гъби

100 г настърган пармезан

100 г грах

Вижте още: Супер бюджетен и вкусен пататник

Начин на приготвяне:

Разтопяваме маслото заедно със зехтина.

Почистваме лука и чесъна, като чесъна пресоваме, а лука нарязваме на кубчета. Задушаваме за 5 минути.

Прибавяме ориза, 850 мл пилешки бульон и разбъркваме, като подправяме с черен пипер.

Оставяме да къкри за около 10 минути на тих огън. Прибавяме гъбите и разбъркваме.

Добавяме замразен грах. Оставяме така за около 10 минути, подправяме със сол на вкус и ако е необходимо, доливаме от останалия бульон.

Сервираме готовото ризото с настърган пармезан.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама