Всички обичаме коледните празници, които освен домашен уют ни носят и безкрайни угощения на трапезата с приятелите и семейството.
Казват, че януари е най-депресивният месец в година, защото се оказваме без пари, но пък с качени килограми. Този кето коледен пай няма да ви направи по-богати, но ще ви помогне да запазите талията си тънка.
Необходими продукти за кето коледен пай:
За шоколадовата основа:
½ ч.ч. бадеми
½ ч.ч. кокосово брашно
⅓ ч.ч. неподсладено какао на прах
½ ч.л. чист екстракт от стевия
8 с.л. масло безсолно
⅛ ч.л. сол
За пълнежа от пекан крем:
1 ч.ч. заквасена сметана
1 ч.л. ванилова течна стевия
1 ч.л. ванилов екстракт
450 г крема сирене
½ ч.л. стевия течен карамел
1,5 чаши нарязани пекани
Вижте още: Тези шоколадови шишарки са готови за по-малко от 20 минути (ВИДЕО)
Начин на приготвяне:
За шоколадовата основа:
Добавете всички съставки в кухненски робот и блиндирайте до получаване на хомогенна смес.
Разпределете равномерно сместа в подходящ съд за пай
Пълнеж от пекан крем
В голяма купа за смесете сметаната с ванилова стевия и ваниловия екстракт. Разбийте с електрически миксер, докато се образуват твърди върхове.
В друга купа смесете крема сиренето със стайна температура с карамелената стевия и щипка сол. Разбийте до гладка и кремообразна смес.
Добавете разбитата сметана към сместа от крема сирене и разбъркайте заедно, докато се смесят. Добавете 1 чаша нарязани пекани.
Разпределете сместа в кората за пай. Поръсете останалите пекани отгоре на пая. Покрийте и охладете за 6-8 часа или за най-добри резултати за една нощ.