Няма толкова вкусно и лесно печено агнешко


Няма толкова вкусно и лесно печено агнешко
Снимка: iStock/Guliver

Наближава Великден, затова ви предлагаме една много лесна рецепта за печено агнешко.

Необходими продукти:

1 кг агнешко месо

2 кафени чашки олио

1 глава кромид лук

1 морков

1/4 глава целина

за соса:

1 кафена чашка вино

1 супена лъжица брашно или нишесте

черен пипер и сол на вкус

Начин на приготвяне:

Месото се нарязва на едри порционни парчета, които се почистват от костите, поставят се с външната страна надолу в тава върху насечените кости и едно нарязания морков, целина и лук. Посоляват се леко, поливат се с мазнината и се запичат в силна фурна, след което се обръщат и се пекат при умерена температура.

По време на печенето в тавата отстрани се налива по малко горещ бульон и месото от време на време се полива с получения в тавата сос.

Изпеченото месо се изважда, а полученият при печенето сос се разбива с брашното и виното, кипва се и се изсипва върху разпределеното на порции месо.

Като гарнитура ястието се поднася с печени картофи или свежа салата.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

За жената красотата е по-важна от ума, защото на мъжа му е по-лесно да гледа, отколкото да мисли.

Марлене Дитрих

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама