Искате ли да опитате нещо ново на закуска? Защо не пробвате тази рецепта? Подобно на облачните палачинки, тези се правят с разбити белтъци. Резултатът? Топящи се в устата леки и пухкави палачинки с нотка сладост.
Необходими продукти:
2 жълтъка
25 мл прясно мляко
ванилов екстракт
50 г брашно
3 белтъка
вода
Вижте още: Ето как да си направите карамелизирани пуканки
Начин на приготвяне:
Разбийте жълтъците с прясното мляко и ванилията. В друга купа - напълно суха, разбийте захарта и белтъците на сняг. С помощта на шпатула прибавете белтъците към жълтъците. Внимателно бъркайте, докато се получи хомогенна смес.
В загрят тиган с незалепващо покритие сложете малко масло/кокосово масло, след което с помощта на супена лъжица или сладоледена лъжица поставете малко в тигана. Покрийте с капак и след 2 минути обърнете.
Сервирайте с течен шоколад, мед, с плодове или сладко по ваш избор.