Неустоимо домашно тирамису с ягоди


Неустоимо домашно тирамису с ягоди
Снимка: iStock

Обича ягоди и тирамису? Тогава си пригответе този невероятно вкусен летен десерт

Необходими продукти за ягодовото тирамису:

за сиропа от джинджифил и лайка

1/2 чаша мед

2,5 см пресен джинджифил, нарязан

4 торбички чай от лайка (по желание)

за крема

4 големи жълтъка, студени от хладилника

500 г маскорпоне, студено от хладилника

1/2 чаша сметана за разбиване, студена

1/3 чаша мед

2 супени лъжици Aperol (по желание)

1 чаена лъжичка ванилов екстракт

1/4 чаена лъжичка смлян джинджифил

24 италиански бишкоти

1/2 чаша плюс 3 супени лъжици сладко от ягоди

1 чаша нарязани пресни ягоди

Вижте още: Рецепта за класическо тирамису

Начин на приготвяне:

За приготвяне на сиропа. Оставете 1/2 чаша вода, меда и джинджифила да заври леко на средна температура. Оставете да къкри, 1-2 минути, и отстранете от огъня. Добавете пакетчетата чай, покрийте и накиснете 15 минути. Прецедете джинджифила и изхвърлете чая.

В купа разбийте заедно жълтъците, маскарпонето, 1/4 чаша сметана, меда, Aperol, ванилията и джинджифила, докато се смесят и леко се разбият. Не разбивайте повече от 2 минути.

В отделна купа разбийте останалата 1/4 чаша сметана, докато се образуват меки връхчета. Внимателно разбъркайте разбитата сметана в крема с маскарпоне.

Бързо потопете всяка бишкота в джинджифиловия сироп. Не ги оставяйте да стоят дълго, за да не станат твърде влажни. Подредете един слой от потопените бишкоти в тава 23 × 23 сантиметра.

С лъжица се разпределя около половината крем с маскарпоне. Налейте 1/2 чаша сладко от ягоди върху крема. След това подредете един слой нарязани ягоди отгоре.

Потопете останалите бишкоти в джинджифиловия сироп, като ги наредите една по една върху ягодите. Отгоре добавете сметаната и разпределете на гладък слой. Покрийте и охладете за 2 часа или до една нощ.

Преди сервиране намажете с 2-3 супени лъжици ягодово сладко и наредете нарязаните ягоди. 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Понякога умът има нужда от време, за да приеме онова, което сърцето вече знае.

М.Анджело

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама