Предлагаме ви една изключително лесна рецепта със сьомга.
Необходими продукти за сьомгата с мед и чесън:
500 грама филе от сьомга, нарязано на хапки
2 супени лъжици мед
2 супени лъжици масло
3 скилидки чесън, смлени
1 супена лъжица соев сос
сол и черен пипер на вкус
1 супена лъжица наситнен магданоз за гарнитура
Вижте още: 3 маринати, с които сьомгата става божествена
Начин на приготвяне:
Овкусете парчетата сьомга със сол и черен пипер.
В голям тиган разтопете маслото на среден огън. Добавете смлян чесън и запържете за около 1 минута, докато се появи аромат.
Разбъркайте меда и соевия сос.
Добавете парчетата сьомга към тигана и гответе за 2-3 минути от всяка страна, докато се сготвят и се покрият със соса.
Гарнирайте с наситнен магданоз и сервирайте топло.