Не сте опитвали толкова вкусни мариновани кюфтета


Не сте опитвали толкова вкусни мариновани кюфтета
Снимка: iStock

За любителите на кюфтета - предлагаме ви една рецепта, която трябва със сигурност да опитате.

Необходими продукти за маринованите кюфтета:

500 г смляно месо

1 филийка от сух хляб

1 кафена чашка прясно мляко

1 глава лук

1 яйце

нарязан магданоз

5 с.л. олио

2 кафени чашки брашно

черен пипер, кимион и сол на вкус

за соса:

30 г краве масло

1 глава лук

1 морков

1/4 главичка целина

3 скилидки чесън

1 с. л. брашно

1 с.л. доматено пюре

10 зърна черен пипер

3 с.л. вино (оцет)

магданоз

сол на вкус

Вижте още: Топ рецепта: Пържени кюфтета с кашкавал

Начин на приготвяне:

Каймата се омесва с предварително накиснатия в млякото и изстискан хляб, ситно нарязаните лук и магданоз, яйцето, подправките и сол на вкус. От сместа се оформят кръгли, които се овалват в брашното, изтърсват се леко и се полуизпържват в сгорещената мазнина.

Останалата от пърженето им мазнина се прецежда и в нея се задушават дребно нарязаният лук, настърганите морков и целина. Разбъркват се няколко пъти с брашното, счукания чесън и доматеното пюре и се разреждат с гореща вода. Прибавят се подправките и сол на вкус. Сосът се оставя да ври 10-15 минути, след което може да се прецеди.

Прибавят се кюфтетата и ястието се запича във фурна или се вари на тих огън. Малко преди да е напълно готово, се прибавят виното и маслото. При поднасяне порциите се поръсват с нарязан магданоз.

Вижте още: Любимите бабини кюфтенца в бял сос

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Смятам, че сексапилът идва отвътре. Това е нещо, което е в човек, без значение какво правите с гърдите си, бедрата или устните.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама