Зарадвайте гостите си с това тирамису с пълнеж от шам фъстък. Това е идеалният десерт за празничната ви трапеза.
Необходими продукти за тирамису с пълнеж от шам фъстък:
3 яйца
100 г пудра захар
250 г маскарпоне
2 супени лъжици марсала
150 мл сметана
5 с. л. шам фъстък крем намазка
200 мл силно черно кафе
75 мл амарето
300 г пандишпан
25 г нарязан шам фъстък
Вижте още: Страхотен десерт: Профитроли с крем от кестени и шоколад
Начин на приготвяне:
Постелете дъното и стените на съд с хартия за печене. Разбийте жълтъците и захарта, докато станат на сняг. Добавете маскарпонето и марсалата и разбийте отново за около 3 минути, за да се комбинират.
Разбийте сметаната и 3 супени лъжици шам-фъстък в отделна купа, докато сместа запази формата си, след което добавете към сместа с маскарпоне. Почистете бъркалките и разбийте белтъците до твърди върхове в трета купа, след което ги разбъркайте в сместа от шам фъстък и маскарпоне. Съхранявайте на охладено място.
Разбийте кафето, амарето и 2 супени лъжици шамфъстък, разпръснати заедно в плитка чиния. Потопете пандишпана в сместа за кратко от двете страни, след което подредете един слой в дъното на формата. Сложете една трета от пълнежа с лъжица, след това повторете процеса два пъти, като редувате пандишпана и пълнеж.
Охладете за 3-4 часа или за една нощ. Прехвърлете в чиния за сервиране, поръсете с шам фъстък.