Ако искате да впечатлите гостите си, предлагаме да поднесете на трапеза си това предястие - салата с цвекло и майонеза.
Необходими продукти за салатата с цвекло:
300 г цвекло
300 г картофи
1 глава лук
2 моркова
300 г рибно филе по избор
400 г майонеза
маслини
лук
Вижте още: Този карамелизиран лучен сос е придаде страхотен вкус на всяко ястие
Начин на приготвяне:
Увийте картофите, цвеклото и морковите в алуминиево фолио, след което ги запечете във фурната на 200 градуса за около половин час. Не белете зеленчуците и поставете всяко парче в алуминиево фолио.
Изпечете рибата, след което я нарежете на ситно и я смесете с майонезата (200 грама), както и с нарязания лук, който сте пасирали. Готовите зеленчуци извадете от алуминиевото фолио и изчакайте да изстинат. След това отстранете кората и настържете зеленчуците. Подправете със сол и черен пипер, след което разбъркайте с майонеза (200 грама).
Сложете малко от сместа със зеленчуците върху прозрачното фолио, след което го заравнете. Изсипете рибната смес в средата и повдигнете краищата на прозрачното фолио, след което съединете. Направете кръг, след което го поставете върху хартия за печене и отстранете фолиото. Правете така, докато изчерпите цялата смес.
Маслините се разполовяват, а зелените стръкове пресен лук се нарязват на тънки лентички.