Купешката майонеза с право си е изградила славата на нездравословна, но домашната е много по-вкусна. Приготвя се бързо и лесно, а повечето домакини вече разполагат с всички необходими съставки в хладилника.
Необходими продукти за домашна майонеза:
1 яйце
1 с.л. горчица
1 с.л. ябълков оцет
сол и черен пипер (на вкус)
250 мл зехтин или олио
Вижте още: Тази вкусна крем супа ще изхвърли токсините от тялото ви
Начин на приготвяне:
Вземете дълбока купа и смесете жълтъците, горчицата, ябълковия оцет и черния пипер. След това разбийте всичко добре с миксер.
След това малко по малко добавете олиото и разбивайте през цялото време. Ако случайно имате по-твърда текстура, добавете още малко олио.
В друга купа смесете и разбийте белтъците и солта, след което ги изсипете в получената смес.
Всичко се разбърква добре и се разбива с миксер за няколко минути.
Накрая остава само да прехвърлите всичко в стъклен буркан и да го приберете в хладилника. Имайте предвид, че домашната майонеза издържа между 5 и 10 дни.