При пържене брашното от панировката на рибата често загаря в тигана. В резултат на това ястието не само има вкус на загоряло, но не и изглежда особено апетитно.
Причината за загарянето на панировката е, че е изключително трудно брашното да се разпредели равномерно върху повърхността на рибата.
В случая панировката или е недостатъчна, или е в по-голямо количество.
Топ трик благодарение, на който панировката на рибата не загаря в тигана
За да избегнете загаряне на панировката, важно е рибата да се панира в правилното количество брашно. Изсипете брашното в найлонов плик и добавете малко сол.
Хитрите домакини винаги накисват рибата в това, преди да я изпържат и тя става невероятно вкусна
Сложете рибата в торбичката, завържете я и я разклатете енергично.
Благодарение на този трик рибата ще поеме необходимото количество брашно и по време на пържене панировката няма да загори.