Всяка домакиня иска да приготви вкусна пържена риба, без да вмирише дома си на пържено. Оказва се, че това е напълно възможно благодарение на някои от триковете на опитните готвачи.
Триковете на опитните готвачи за пържене на риба без миризма
Не всеки знае, че рибата не само може, но и трябва да бъде предварително накисната преди пържене. Благодарение на тази процедура тя ще стане по-вкусна.
Накисване на рибата в мляко
Млякото неутрализира всякакви неприятни миризми. Достатъчно е да накиснете рибата в него само за 20 минути преди пържене.
Заливане на рибата с лимонов сок
Всеки знае, че рибата се съчетава идеално с вкуса и аромата на лимона. Но не всеки знае, че лимонът помага за справяне с неприятната миризма на пържено. Преди да изпържите рибата, залейте я с лимонов сок.
Още един трик за пържене на риба без миризма
При пържене на риба е важно да използвате правилната мазнина. Рапичното масло се справя отлично с неутрализиране на неприятната миризма.