Как да не обичаш българската кухня - с всички вкусотии, които баба, мама и леля са ни приготвяли, с които сме израснали и които готвим до днес за нашите деца. Родопските ястия са истинско изкушение за всеки българин и за това решихме днес да ви представим едно вкусно родопско ястие - родопски пататник.
Продукти:
- 1 кг картофи
- 1 ч.ч. олио
- 3 глави лук
- сол
- черен пипер
- 1 ч.ч. кисело мляко
Приготвяне:
Картофите се обелват, настъргват се сурови и се посоляват. Лукът се нарязва на ситно и се запържва в мазнината, прибавят се картофите. После се изсипват в тавичка, поръсват се с черен пипер и се запича до омекване на картофите. Поднася се топло с 2 с.л. кисело мляко на порция.