Макар че пърженото не е полезно, понякога ни се прияжда някоя вкуснотийка. Като например сочни и много вкусни домашни пържени кюфтета.
Необходими продукти:
1 кг кайма
2 броя лук
2 яйца
2/3 чаена чаша олио
1 филия хляб
половин чаена лъжица чубрица
1/4 чаена лъжица черен пипер
половин чаена лъжица мащерка
2 супени лъжици брашно
Начин на приготвяне:
Изберете кайма според вкуса си, като за предпочитане е да е смес.
Сложете избраната кайма в голяма купа, като към нея добавете 2 супени лъжици от олиото, нарязаните на ситно глави лук, подправките, 1/2 чаена лъжица сол, двете яйца и накиснатата във вода и накъсаната на дребни парченца филия хляб.
Хубаво омесете каймата с ръце. Най-добре е да оставите да престои час-два, за да поеме ароматите си.
В дълбок тиган изсипете останалото олио. Докато олиото се сгорещи, оформете от каймата кюфтета (големината е по ваш избор), които да оваляте предварително в брашно. Пържете в добре сгорещено олио от двете страни до придобиването на апетитен кафяв загар.
Да ви е сладко!