Вижте как да приготвите неустоимо вкусни еклери.
Необходими продукти:
За тестото:
1-1/2 ч.ч. вода
1/2 ч.ч. олио
щипка сол
1- 1/2 ч.ч. брашно
щипка бакпулвер
6 яйца
За крема:
1 л прясно мляко
3 яйца
1 ч.ч. захар
1 ванилия
6 с.л. брашно
Приготвяне на тестото:
Оставяме да заври водата, олиото и щипка сол. Постепенно добавяме брашното с бакпулвера, докато тестото започне да се отделя и сваляме от котлона. Когато изстине, прибавяме и разбитите яйца. С помощта на шприц се оформят еклерчетата с големината на орех. Изпичаме ги в предварително загрята умерена фурна и ги оставяме да изстинат.
Приготвяне на крема:
Млякото и захарта ги слагаме на котлона. Малко преди да заври добавяме яйцата с брашното, като бъркаме непрекъснато, докато се сгъсти. Сваляме от котлона и добавяме ванилията. Пълним с дългия накрайник на шприца.
Да ви е сладко!