Необходими продукти:
1 1/2 ч.ч. зелена леща
1/2 ч.ч. сушени домати
2 с.л. зехтин
1 с.л. сусамов тахан
100 г орехи
1 скилидка чесън
1 к.л. кимион
сол на вкус
пипер за поръсване
Вижте още: Супер полезен вегетериански бургер от спанак
Начин на приготвяне:
Накисваме лещата от вечерта. Сваряваме я и оставяме да се отцеди и охлади.
Орехите запичаме на фурна за 10 минути. Изсипваме ги на памучна кърпа и отделяме люспите.
В блендер смиламе първо орехите, а след това добавяме и останалите продукти - лещата, сушените домати, зехтин, сусамов тахан, скилидка чесън, кимион и сол.
Блендираме до гладкост.