Ще ви представим една рецепта за тутманик, която откраднахме от тефтера на баба. Приготвя се много лесно, а става толкова вкусен.
Необходими продукти:
брашно около 3 ч.ч.
масло - 50 г
мас - 50 г
кисело мляко - 400 грама
бакпулвер - 1 бр.
захар - 1 ч.л.
сирене - 200 грама
сол.
Начин на приготвяне:
Първо смесете маслото и маста, които трябва хубаво да се разтопят. Това може да стане във фурната или в микровълнова печка.
Всички останали продукти се смесват в голяма купа. Към тях се добавя и разтопената мазнина.
Бъркайте много хубаво, за да получите хомогенна смес. След това изсипете в тавичка, предварително покрита с хартия за печене.
Сложете в загрята фурна и печете на 200 градуса, докато си хване златиста коричка.
Да ви е сладко!