Вижте как точно се приготвя тази баница.
Необходими продукти:
1 пакет кори за баница
1 кафена чаша булгур
4-5 стръка праз
1/2 кафена чаша олио
сол - на вкус
черен пипер - на вкус
джоджен - на вкус
Вижте още: Домашен чипс от тиквички за здрави деца
Начин на приготвяне:
Булгурът се сварява във вода за 10 минути.
Празът се почиства от външните листа и се нарязва първо по дължина, след това на не много ситно. Прехвърля се в тиган с олиото и се задушава 7-8 минути.
Добавя се отцеденият от вода булгур и плънката се поръсва със сол, черен пипер, джоджен на вкус. Може да добавите и други подправки (риган, чубрица, самардала).
Плънката се разпределя върху кората и първата кора се прехвърля навита на охлювче в средата в намаслена и поръсена леко с брашно тава. Останалите кори се навиват около предишната до изчерпване на корите и продуктите. Тази вита баница накрая се намазва с малко олио.
Печем баницата в предварително загрята на умерени градуси и на средната решетка за около 30 минути.