За да си приготвите тази апетитна кавърма, ще са ви нужни:
1 кг свинско месо
250 г гъби
1/2 глава чесън
2 глави лук
2 червени чушки
400 г доматено пюре
1 връзка магданоз
сол, черен и червен пипер, чубрица - на вкус
Начин на приготвяне:
Първата стъпка е да нарежете на дребно лука и чесъна, а гъбите и чушките на лентички.
Месото се реже на парчета със средна големина. Запържете го в сгорещена мазнина. След няколко минути прибавете солта и червения пипер. Разбъркайте и добавете лука и чесъна, а няколко минути по-късно - гъбите и чушките.
Сложете капака на тенджерата и я оставете на котлона. Хубаво е от време на време да разбърквате ястието. Когато омекнат зеленчуците, прибавете доматеното пюре и останалите подправки. Оставете кавърмата на котлона до готовност.
Да ви е сладко!