Ще ви представим една лесна рецепта за пърленка, която става много вкусна и ароматна.
Необходими продукти:
3 ч.ч. брашно
400 мл хладка вода
20 г мая
1 с.л. захар
5 с.л. олио
1 равна с.л. сол
1 с.л. шарена сол
1 ч.л. самардала
Вижте още: Уникални печени ребра
Начин на приготвяне:
В малка част от водата разтворете маята със захарта и оставете за 10 минути. След това сипете в средата на брашното. Добавете останалата вода, олиото, солта и замесете средно меко тесто. Оставете да втаса на топло за 30 минути.
Разстелете в тава, намазана с олио. Отгоре намажете с мазнина и поръсете с шарена сол и чубрица.
Печете в загрята фурна на 180 градуса около 30 минути.