Ако искате да пробвате нещо различно от пилешка супа, което също ще ви сгрее душата, тази рецепта е за вас!
Необходими продукти:
около 300 гр гъби
1 глава лук, нарязана на ситно
2 скилидки чесън, нарязани на ситно
3 с. л. олио
1 с. л. масло
1 гъбен бульон (разтворен в 1 литър гореща вода)
магданоз
сол
прясно смлян черен пипер
1 с. л. царевично нишесте
2-3 с. л. прясно мляко
Вижте още: Най-вкусният омлет, който сте опитвали
Начин на приготвяне:
Сгорещете олиото и маслото в дълбока тенджера и прибавете лука и чесъна. Запържете ги за 1-2 минути. Добавете към тях нарязаните гъби и задушете, докато се изпари течността, която са пуснали.
Налейте бульона, добавете подправките и варете супата около 10-15 минути.
Накрая се добавя нишестето, разтворено в прясното мляко. Вари се още 1-2 минути.
Поръсете с магданоз.
Да ви е сладко!