Най-вкусната домашна майонеза, която сте опитвали


Най-вкусната домашна майонеза, която сте опитвали
Снимка: iStock

Необходими продукти:

1 яйце

1 ч.л. джиджонска горчица

2 ч.л. бял винен оцет

1/4 ч.л. сол

240 мл зехтин екстра върджин

Вижте още: Най- бързият и вкусен постен десерт

Начин на приготвяне:

Чукнете яйцата във висока и тясна купа (или в голяма стъклена мерителна чаша).

Добавете джиджонската горчица, оцета и солта. Сложете пасатора на дъното на съда, преди да го включите. Започнете да разбивате с пасатора, като постепенно и бавно изливате зехтина на тънка струя, без да спирате процеса на разбиване. Най-долният слой трябва да стане бял и кремообразен, преди да вдигнете пасатора нагоре.

Майонезата е готова, когато сместа стане гъста и пухкава. Опитайте и подправете по ваш вкус.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама