Необходими продукти:
1 яйце
1 ч.л. джиджонска горчица
2 ч.л. бял винен оцет
1/4 ч.л. сол
240 мл зехтин екстра върджин
Вижте още: Най- бързият и вкусен постен десерт
Начин на приготвяне:
Чукнете яйцата във висока и тясна купа (или в голяма стъклена мерителна чаша).
Добавете джиджонската горчица, оцета и солта. Сложете пасатора на дъното на съда, преди да го включите. Започнете да разбивате с пасатора, като постепенно и бавно изливате зехтина на тънка струя, без да спирате процеса на разбиване. Най-долният слой трябва да стане бял и кремообразен, преди да вдигнете пасатора нагоре.
Майонезата е готова, когато сместа стане гъста и пухкава. Опитайте и подправете по ваш вкус.