Най-добрите билки и подправки за овкусяване на риба


Най-добрите билки и подправки за овкусяване на риба
Снимка: pexels

Рибата и морските дарове са чудесни протеини - готвят се бързо, а разнообразието им от форми и текстури гарантира, че никога няма да ви омръзне да експериментирате в кухнята. За да подобрите техния мек и деликатен вкус, отидете отвъд сервирането на риба само с гарнитура от лимон и погледнете към свят от билки и подправки, за да овкусите. Независимо дали става дума за пъстърва, шаран, сьомга, ципура, сом, лаврак или други морски дарове, можете да преминете от обикновено рибно ястие към такова с изключителен вкус само с шепа билки и подправки.

Какви билки вървят най-добре с риба?

Когато приготвяте ястие с риба, помислете за вкуса, който вече има и го подчертайте, като добавите билки, които допълнително го допълват. 

Босилекът подобрява вкуса, като същевременно добавя лека сладост и е прекрасен, когато се използва с камбала или треска.

Естрагонът придава сладък вкус, подобен на женско биле, и работи особено добре с риба с бяла плът като бас или тилапия.

Копърът осигурява леко кисела и пикантна нотка, която върви чудесно в комбинация със сьомга или пъстърва. Комбинирайте го с червен пипер, за да придадете възхитителен лимонов и пиперлив аромат на вашата риба.

Магданозът добавя нотка на пипер и тревисти нотки и е чудесен универсален продукт за всякакъв вид риба.

Вижте още: За Никулден: Пълнен шаран + поверия за празника

Какви подправки вървят най-добре с рибата?

Когато използвате подправки с риба, важно е да имате предвид, че не трябва да прекалявате. Не искате да заглушите деликатния вкус на рибата с твърде много подправки. Започнете с малко количество и добавете повече, ако е необходимо. 

Джинджифилът има топъл и леко сладък вкус, който може да добави дълбочина към различни риби, включително сьомга, тилапия и треска. 

Кимионът има орехов и пикантен вкус, който се съчетава добре с риба. Поръсете върху рибата преди готвене или я добавете към марината.

Кориандърът има свеж и цитрусов вкус и прави чудеса със сьомга на скара, когато се смеси с кимион.

Пушеният червен пипер придава на рибните ястия дълбок и опушен вкус. 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Еманципацията на жените доведе до загуба на тайнствеността и мистерията на жената.

Грейс Кели

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама