Най-добрата рецепта за вкусно кисело зеле


Най-добрата рецепта за вкусно кисело зеле
Снимка: iStock

Необходими продукти:

50-литров бидон

20 кг. чисто, прясно зеле

20 л. вода

400 гр. морска сол

2 ябълки, 2 лимона и 2 дюли (нарязани на парчета)

1 кочан царевица (или 1 шепа царевични зърна)

0,500 кг. пчелен мед

1 бр. червена зелка

Сок от хрян

Вижте още: Вкусна пухкава баница с газирана вода

Начин на приготвяне:

1. Зелките се измиват, почистват и разрязват в кочана на кръст; в кръста се слага 1 с.л. морска сол и така се нареждат една върху друга в бидона с кръстовидния разрез нагоре.

2. Добавят се всички останали съставки.

3. Когато зелето се вкисне, стане приятно хрупкаво и кисело на вкус, а сокът стане искрящ и резлив се сок от хряна за спиране на ферментацията и естествено стабилизиране на процеса на вкисване.

4. През цялото време е добре да претакате зелевия сок така, както всички знаем и правим с всяко кисело зеле.

Затворен в 10-11 литров бидон за вода, зелевия сок издържа 2-3 години и е годен за пиене, а дори и за лечение на много болести.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама