Най-добрата рецепта с патладжани: Ето я!


Най-добрата рецепта с патладжани: Ето я!
Снимка: iStock

Ако обичате да си хапвате патладжани, тази рецепта е направо гениална. Много ще ви хареса.

Необходими продукти:

2 патладжана, нарязани на кръгчета

2 моркова, нарязани на ситно

1 чушка, нарязана на ситно

див лук, нарязан

3 яйца

сол и черен пипер на вкус

1-2 супени лъжици брашно

растително масло, за пържене

Заквасена сметана или кисело мляко, за сервиране

пушен червен пипер, за гарнитура

Вижте още: Класическа рецепта за имамбаялдъ

Начин на приготвяне:

Измийте патладжаните и ги нарежете на кръгчета с дебелина приблизително 1,5 см.

Обелете и нарежете на ситно морковите. Отстранете семената от чушката и я нарежете на ситно.

Направете тестото:

В купа разбийте яйцата. Добавете сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте брашното, за да оформите тесто. Трябва да е достатъчно плътно, за да покрие леко гърба на лъжица.

Комбинирайте патладжана със зеленчуците:

Потопете всеки кръг патладжан в тестото, за да се покрие леко от двете страни. Притиснете малко от нарязаните на кубчета моркови и чушки от всяка страна на панирания патладжан, така че да залепнат за тестото.

Запържете патладжана:

Загрейте обилно количество растително масло в тиган на среден огън. След това запържете кръгчетата патладжан до златисто, около 4-5 минути от всяка страна. Извадете и отцедете върху хартиени кърпи, за да отстраните излишното олио.

Пригответе сметановия сос:

Смесете заквасена сметана или кисело мляко с обилно количество пушен червен пипер (коригирайте на вкус).

Подредете изпържените кръгчета патладжан в чиния за сервиране. Сервирайте с крема от пушен пипер отстрани за потапяне. Гарнирайте с нарязан див лук.

Вижте още: Жестока запеканка с патладжан и моцарела

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Не е важно какво получаваме. Важно е какви хора ставаме, какъв е нашият принос...това дава смисъл на живота ни.

Тони Робинс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама