Най-бързата рецепта за сочни ньоки с пилешко и пармезан


Най-бързата рецепта за сочни ньоки с пилешко и пармезан
Снимка: Istock

Пилето с пармезан и ньоки е класика на американската кухня, вдъхновена от Италия. Малко пресен босилек ще завърши историята и ще ѝ придаде свежест, а най-хубавото е, че всичко става за половин час.

Необходими продукти за ньоките:

2 парчета пилешки гърди без кожа и кости

2 ч. л. и половина сол

1/4 ч.ч брашно

1/4 ч.ч. зехтин

8 скилидки чесън, нарязани на ситно

1/2 ч. л. смлян червен пипер на люспи

800 г домати от консерва

1 и половина ч.ч. захар

500 г картофени ньоки

60 г ситно настърган пармезан

230 г моцарела, нарязана на кубчета

листа пресен босилек, за сервиране

Вижте още: Пухкава фокача с розмарин и морска сол

Начин на приготвяне:

Направете по 2 филета от всяко парче пилешки гърди. Посолете ги с около 2 чаени лъжички сол, прехвърлете ги в купа и ги поръсете с брашно. Обърнете ги, за да се покрият равномерно с брашното.

Загрейте зехтина в голям чугунен тиган на среден огън. Филетата се пържат по две до хубав цвят, като при необходимост между пърженето се добавя още зехтин. Извадете месото от тигана и го оставете настрана.

Намалете котлона и добавете наситнения чесън и ситно смлян червен пипер и запържете за 1 минута. Добавете доматеното пюре, останалата част от солта, захарта, оставете да заври и гответе, като разбърквате от време на време, докато сосът леко се сгъсти, около 5 минути.

Добавете ньоките и гответе, като бъркате непрекъснато, докато ньоките омекнат съвсем малко, по-малко от 2 минути, след което отстранете от огъня. Подредете пилето на един слой върху ньоките в соса. Поръсете с пармезан и моцарела. Прехвърлете във фурната и печете, докато сиренето се разтопи, 5 до 8 минути.

Поръсете с листа босилек и сервирайте.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

С думи също може да се докосва. Дори по-нежно, отколкото с длани.

Януш Вишневски

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама